Eigene Produktion in Schweden (Inhouse)! Schnelle Lieferungen!

Flexxy hundburar tillverkas in-house i välkända Gnosjöregionen.
En region som befinner sig i en ständig expansion och som är känd för sitt entreprenörskap. 

Design och teknisk utveckling av Flexxys hundburar är gjord av oss själva, tillverkningen sker i nära samarbete med vår tillverkare/ leverantör som har en modern maskinpark för rörbockning. Genom att vi förenar detta med vår långa erfarenhet och stora kunskap kan dom tillgodose våra behov. BLM Eturn 35 är en elektrisk rörbockningsmaskin med upp till 6 fasta eller variabelradie i samma operation. Detta tillsammans med automatisk i- och urladdning skapar möjligheter som täcker de flesta behoven. BLM NC42,  Herber SBM38 och Herber HBM50 är rörbockningsmaskiner med fastradie som bockar med och utan dorn.

Första skissen 2020 på Flexxy hundbur. 
Som man kan förstå fanns några viktiga punkter.

  • Säker för hund o matte/husse
  • Smart, enkel handhavande många möjligheter
  • Låg vikt ( för att kunna leverera på ett smart sätt) 
  • Låg vikt allt viktigare när el bilar blir allt vanligare
  • In-house och HELT SVENK TILLVERKAD

Avancerad håltagning i rör - utan dyra verktygskostnader!
Med  Adige rörlaser klarar dom att bearbeta rördimensioner från Ø12 eller 12x12 upp till Ø152 och 120x120.

Förutom att i rörlasern kan utföra komplexa former utan att man får dyra kostnader för verktyg ger även denna form av laserskärning en stor flexibilitet i såväl stora som små serier.

Svetsning

På svetsavdelning har dom två svetsrobotar, varav en är utrustad med CMT och en med MIG/MAG och plasma. Utöver detta har vi flera manuella stationer där vi svetsar med MIG/MAG, TIG och även lödning.
Senaste robotsvets är utrustad med CMT-svetsverk från Fronius.

Rörbockning - många möjligheter!

Vår leverantör klarar det mesta inom bockning av rör.
*Bockning av rör med eller utan dorn!
* Bockar med fastradie, friradie eller varför inte med variabelradie!
* Bockar i rundrör, fyrkantsrör eller elliptiska rör!

Visste du detta om rörbockning?

Kallbockning är en metod för rörbockning. Det innebär till exempel att röret dras över en urskålad kurvmall och ett så kallat dragskaft används som hävarm. Detta har motsvarande urskålning och det gör att dragskaftet och kurvmallen bildar en sorts tunnel motsvarande rörets ytterdiameter. Detta gör att röret bockas och förhindrar att kröken på röret plattas till eller viks.

Ibland använder man ett verktyg som kallas för dorn. Dornet träs på röret före bockningen. Röret sträcks ut över dornets avrundade ände så att kröken på röret blir rund istället för tillplattad.

Varmbockning innebär att man fyller röret med fin sand som packas noga innan man utför själva bockningen av röret. Man kan även veckbocka röret som innebär att röret värms med en svetslåga så att veck uppstår på krökens insida.